De behandeling

Wanneer u voor het eerst in mijn salon komt zal ik eerst met u overleggen wat er met de hond moet gebeuren. Moet hij geplukt, geschoren, geknipt of uitgewold worden. Is hij al gewassen en netjes uitgekamd of heeft hij veel klitten in het haar? Dit zal mijn werktijd aanzienlijk langer maken. Dus als u de mogelijkheid heeft dit zelf te doen dan zal dit schelen in de kosten.

Ook wil ik graag van uw weten of uw hond medische aandoeningen heeft, kan hij niet lang staan of is hij snel angstig en heeft hij zou kunnen bijten. Laat dit dan weten, zodat  ik hier rekening mee kan houden. 


U kunt de hond het beste vlak voor de trimbeurt goed uitlaten. Dit is prettiger voor de hond en er gebeuren geen "ongelukjes". Vervolgens zet ik de hond op tafel en neem met u door wat u precies gedaan wilt hebben. Geef de hond ook niet vlak voor de trimbeurt een volledige portie eten.

Tijdens de trimbeurt

Bij een lange trimbeurt zal ik halverwege een kleine pauze inlassen om de hond even te laten rusten. Dit zal ik ook doen bij zeer oude honden of honden die niet lang kunnen staan. Uw hond wordt op de trimtafel altijd vastgezet aan een halsband. Dit om te voorkomen dat hij er af kan springen of vallen en zo zichzelf verwond.

Is uw hond wel vaker in mijn salon geweest en wilt u toch liever ergens een tandje korter of juist langer, laat het mij dan gerust weten.

Wilt u tijdens de behandeling bij de hond blijven dan is dit in overleg mogelijk. Let er wel op dat er in de salon veel haren en stof kunnen ronddwarrelen. Trek daarom gepaste kleding aan, bij voorkeur een oud t-shirt.

Alles komt aan bod

De hond komt van neus tot staart aan bod. De onderkant voetjes worden uitgeknipt, nagels geknipt, oren schoongemaakt, ogen vrij geknipt, onder de staart kort geknipt. Dit alles naar eigen wens natuurlijk.

Klaar

Zodra ik bijna klaar ben krijgt u van mij een bericht dat u de hond kunt komen ophalen. Uw hond zal bij mij nooit lang hoeven wachten op of na zijn trimbeurt. Er is bij mij altijd maar 1 hond tegelijk aanwezig. Het kan daardoor voorkomen dat u een paar minuten voor de ingang moet wachten als een trimbeurt iets uitloopt. De duur van een trimbeurt is afhankelijk van meerdere factoren (ras, grootte, gewenste lengte, klitten, soort vacht, gedrag hond: angst, bijten), en kan variëren van 30 minuten tot 4 uur.