• Is uw hond aan een trimbeurt toe?
  • Groot of klein? Iedere hond is bij mij welkom.
  • Is uw hond niet gek op zijn trimbeurt?

Mijn werkwijze

Afspraak.
Wanneer u bij mij een afspraak maakt zal ik u eerst vragen wat er met de hond moet gebeuren. Moet hij geplukt, geschoren, geknipt of uitgewold worden. Is hij al gewassen en netjes uitgekamd of heeft hij veel klitten in het haar? Dit zal mijn werktijd aanzienlijk langer maken. Dus als u de mogelijkheid heeft dit zelf te doen dan zal dit schelen in de kosten.

Spullen klaarzetten en behandeling doornemen.
U kunt de hond het beste vlak voor de trimbeurt goed uitlaten. Dit is prettiger voor de hond en er gebeuren geen "ongelukjes". Als ik bij u thuis kom zal ik eerst mijn spullen klaar zetten op de plek die u wilt.Vervolgens zet ik de hond op tafel en neem met u door wat u precies gedaan wilt hebben en begin ik met mijn werk.

Tijdens de trimbeurt.
U kunt bij de trimbeurt aanwezig zijn, maar dit is niet noodzakelijk. Sommige honden worden zelfs wat onrustig wanneer het baasje of andere personen aanwezig zijn. U kunt dan het beste iets anders gaan doen in een andere kamer. Bij een lange trimbeurt zal ik halverwege een kleine pauze inlassen om de hond even te laten rusten. Dit zal ik ook doen bij zeer oude honden of honden die niet lang kunnen staan.

Alles komt aan bod.
De hond komt van neus tot staart aan bod. De onderkant voetjes worden uitgeknipt, nagels geknipt, oren schoongemaakt, ogen vrij geknipt, onder de staart kort geknipt. Dit alles naar eigen wens natuurlijk.

Klaar.
Zodra ik klaar ben zal ik alle haren opruimen, mijn tafel en gereedschap opruimen, met u afrekenen en eventueel een nieuwe afspraak maken.